Het voorjaar mag dan wisselvallig zijn, de stranden blijven onverminderd populair bij wandelaars. 'Een frisse neus halen' heet dat wel, of: 'even uitwaaien'. Maar mag er bij een strandwandeling ook een sigaretje gerookt worden? Nee, vinden veel Nederlanders, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau CE Delft. Voor een rookverbod op de stranden is dan ook veel draagvlak.

CE Delft onderzocht in opdracht van het kabinet de mogelijkheden om sigarettenafval in het milieu te beperken. Dit weekend werd bekend dat de aanbeveling om roken op de stranden te verbieden inderdaad wordt overwogen door het kabinet. Een probleem is echter de handhaving. Alleen al in de gemeente Bergen is 24 kilometer strand. Het lijkt praktisch nauwelijks mogelijk om op zo'n groot gebied voldoende toezicht te houden.

Uit het onderzoek van CE Delft blijkt wel dat er redelijk veel draagvlak bestaat voor een rookverbod op het strand. In het onderzoek zijn rokers en niet-rokers apart ondervraagd. Niet geheel verrassend blijkt het draagvlak voor een rookverbod het grootst onder niet-rokers: ruim 60% van de niet-rokers ziet het wel zitten. Maar ook rokers lijken er niet veel bezwaar tegen te hebben. Ongeveer een derde van de rokers vindt het plan een slecht idee, maar een even groot aandeel van de rokers vindt het rookverbod juist een goed idee en veel andere rokers staan er neutraal in.

Het onderzoek, met daarin ook andere aanbevelingen om sigarettenpeuken terug te brengen, is hier terug te lezen.
Pin It
Bekeken: 888x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/