Kijken naar een voorstelling en tegelijkertijd kunnen genieten van de Schoorlse natuur. Leerlingen van basisschool Teun de Jager in Schoorl hielden donderdag de Lentebries parade in het Nollenbos. Ouders van de ongeveer 190 kinderen konden kijken naar een stukje acteerwerk waar ze volgens juf Ilse van der Steen aardig naartoe hebben geleefd. Juf Ilse: "Kijk maar, ze huppelen rond. Ze vinden het hartstikke leuk. Met elkaar zet je iets neer en dat geeft je toch wel een mooi gevoel."

De school heeft de parade geïnspireerd op de mooie Schoorlse omgeving, waar de school in het lespakket genoeg gebruik van maakt. "Bij ons op school hebben we een slogan: 'Ruimte om te leren'" vertelt juf Ilse aan Duinstreek Centraal. De school staat in een prachtig stukje natuurgebied dus we sporten veel buiten, we hebben schooltuintjes, we gaan vaak de duinen in en nu hebben we cultuur buiten."

Met de naam 'Lentebries' hoopt de school dat de lente snel begint. "We hopen dat de lente zich gaat ontluiken. We hoorden al de vogeltjes net en laten we hopen op mooi weer, want daar zijn we allemaal wel aan toe."

De leerlingen hebben ongeveer een maand geoefend voor de voorstelling. "Ik vind het wel leuker dan rekenen en spelling. Ik hou niet van dingen opschrijven", bekent één van hen. De hele parade duurde ongeveer een uur en de leerlingen waren erg enthousiast. Een klasgenoot vertelt: "We moesten een parade doen en wij waren het stuifzand. Eerst vond ik het best wel spannend, maar uiteindelijk was het toch best wel heel leuk."
Pin It
Bekeken: 1253x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/