Onze 'Streekstad' behoort tot de meest gewilde woonomgevingen van Nederland. Dat blijkt uit de huizenprijzen. Ruim 5% van de koopwoningen in de regio, die bestaat uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Dijk en Waard en Heiloo, is meer dan 1 miljoen euro waard. Daarmee staat de regio op de zevende plek in Nederland, gerekend naar het percentage miljoenenwoningen.

Dat staat in een rapport van marktonderzoeker Calcasa, die zich daarvoor baseerde op cijfers van 2022. De recente prijsdaling op de woningmarkt is dus nog niet meegerekend. Het zal de inwoners van de regio niet verrassen waar de meeste miljoenenpanden staan: dat is in de gemeente Bergen. De Duinstreek blijft geliefd. Maar ook de gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard en Heiloo hebben een flink aantal huizen van meer dan één miljoen binnen de gemeentegrenzen.

Dat de kust in trek is blijkt trouwens ook wel als we naar de andere regio's in de top 10 kijken. De regio's IJmond, Haarlem, Leiden en Den Haag scoren ook allemaal hoog als het gaat om het percentage huizen van meer dan 1 miljoen. Onbetwist op nummer één staat de Gooi- en Vechtstreek, waar één op de vijf koophuizen meer dan een miljoen waard is.  Alkmaar en omstreken bezetten in deze top 10 de zevende plaats.

Alkmaar en omgeving, met dus die geliefde Duinstreek, scoren zelfs nog hoger als we kijken naar de gemiddelde prijs van deze miljoenenwoningen. Die ligt in de 'Streekstad' op 1,4 miljoen euro. Alleen de regio's Den Haag, Amsterdam, Haarlem en wederom Het Gooi hebben een hogere gemiddelde woningwaarde.

De onderzoeksresultaten kunnen hier worden bekeken.
Pin It
Bekeken: 3067x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/