Dit weekend was de Nationale Bijentelling. Maar het weer zat niet mee. "Door de lage temperaturen waren er weinig bijen te zien." Om die reden heeft de organisatie het tellen verlengd tot zondag 23 april. Zo hopen de partijen achter de Nationale Bijentelling alsnog een goed beeld te krijgen van het aantal bijen in Nederland. De organisatie hoopt dat er de komende week meer kans op bijen is.

Geteld is er zeker. Zo'n 2.000 mensen telden mee en samen telden ze bijna 30.000 bijen. Niet geheel verrassend werd de honingbij het meest herkend. Dat was ook in Alkmaar en Heerhugowaard het geval. Maar in de oude binnenstad van Alkmaar was het juist de rosse metselbij die de show stal. In de duinen van Egmond werden veel aardhommels gezien, in Heiloo viel de steenhommel op.

De organisatie bedankt alle tellers. Maar het is dus eigenlijk niet genoeg. "Als mensen het leuk vinden, kunnen ze aankomende week opnieuw tellen," laat Nationalebijentelling.nl weten. Die nieuwe telling kan dan los van de eerdere worden ingestuurd. Mensen die voor het eerst gaan tellen kunnen op de website de spelregels lezen en het telformulier bekijken.
Pin It
Bekeken: 2057x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/