Het nieuwe vaarseizoen in het Noorderkwartier gaat zondag officieel van start en de brug- en sluiswachters zijn er klaar voor. De bedieningstijden staan inmiddels online op vaarweginformatie.nl.

"Als het weer een beetje meezit is Noord-Holland natuurlijk een paradijsje voor de recreatieve schipper", aldus Aukje Rypma van het waterschap. "Het typische polderlandschap leent zich uitstekend voor een tochtje door vaarten en sloten. En onderweg stuut je dan soms op een brug of sluis die niet zomaar te passeren is. Van 16 april tot en met 15 oktober worden er wel 40 bediend."

"Sommige brug- en sluiswachters zijn in dienst van het waterschap, anderen doen het vrijwillig en daardoor hanteren ze bijna allemaal andere openingstijden", vervolgt Rypma. "Er zijn ook bruggen en sluizen die alleen bewegen als dat 24 uur vooraf is aangevraagd, en er is zelfs een zelfbedieningssluis met variatie in openingstijden. Handig dus dat nu alle openingstijden terug zijn te vinden op één site."

Op de site is naast openingstijden en doorvaarhoogten nog meer te vinden, zoals het aantal ligplaatsen in jachthavens voor passanten. Aan de site zit bovendien de vaar-app 'Waterkaart live' gekoppeld. (foto: gemeente Langedijk)
Pin It
Bekeken: 2093x
https://ee.itk.ac.id/data/