Dit weekend worden inwoners in heel Nederland uitgedaagd om bijen te tellen. Gewoon, in de tuin, of op het balkon. En langer dan een half uurtje hoeft het niet te duren. De organisatie van de Nationale Bijentelling wil vooral niemand ontmoedigen: "meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet."

De viltvlekzandbij, de rosse metselbij, het vosje. Wie het telformulier van de Nationale Bijentelling voor zich heeft zal zich toch even achter zijn oren krabben. Voor veel Nederlanders stopt het toch bij de 'honingbij'. Dat hommels en wespen net iets anders zijn, dat is ook nog algemeen bekend. Maar de afbeeldingen op het formulier maken het herkennen van de verschillende bijen toch een stuk eenvoudiger. Overigens mogen ook die hommels en wespen gewoon worden meegeteld.

Bijen komen overal in de regio voor, maar wie in de buurt van bloemige parken woont, die maakt natuurlijk wel meer kans bij de Nationale Bijentelling. Daarbij valt te denken aan de Alkmaarder Hout, maar ook aan het Groene Hart in Oudorp; inwoners van Heiloo en de Duinstreek hebben natuurlijk extra geluk met de natuur die daar om de hoek ligt. Maar bloemen in de eigen tuin doen ook al veel goeds. De organisatie geeft tips: met wat extra bloemen in de tuin of het balkon is een half uurtje tellen heel wat minder saai. Wie meedoet kan zijn resultaten delen via NationaleBijentelling.nl.
Pin It
Bekeken: 1948x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/