Op zondag 16 april worden de netten weer uitgegooid in Bergen aan Zee. IVN-gids Johan Eilering gaat dan weer met een groepje het strand op om te 'korren' en te kijken wat er allemaal op de zeebodem rondscharrelt.

Het net van vier bij vier wordt door Johan in de zee geplaatst. Daarna trekken de deelnemers aan een touw en wordt het net zo'n 40 meter door het water gehaald. Wat er gevangen wordt in de netten kan Johan altijd wel iets leuks over vertellen. "Je vangt elke keer weer wat anders, dus je hoort elke keer weer iets nieuws. Ik ben een keer een pijlinktvis tegengekomen, die zie je niet vaak. Die zitten vaak wat dieper in de zee, dat is dan wel bijzonder."

Johan heeft na zijn pensioen ervoor gekozen om vrijwillige natuurgids bij het Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN) te worden en is er nog lang niet op uitgekeken. "Ik vind het fantastisch om te doen. Het geven van verwondering over wat er te zien is in de natuur, daar krijg je zo veel energie voor terug." Je kan met Johan ook korren in grotere groepen. Zo wordt het korren steeds vaker gedaan door bijvoorbeeld schoolklassen. De gids vindt het prachtig om te zien wat de natuur en de diertjes met de kinderen kan doen. "Als ik zie dat een kindje naar iets kijkt of iets oppakt waar ik een verhaal over verteld heb, dan voel ik me gelukkig."

Het korren duurt ongeveer 2 uur en aanmelden is niet nodig. "We hebben wel eens gehad dat we 90 mensen hadden staan op een zondagochtend, maar dat maakt niet uit. Het strand is groot genoeg." Er wordt om 10:00 gestart vanuit het IVN-gebouw ‘Parnassia’. Het korren is voor kinderen gratis en voor volwassenen 3 euro. Na afloop is er nog gelegenheid voor een glaasje limonade, koffie of thee.
Pin It
Bekeken: 777x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/