Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood houdt woensdag 19 april in de Petrus en Pauluskerk van Bergen een inzameling voor Cordaid. Deze stichting zet zich met name in voor moeders en hun kinderen in de afgelegen Borana-zone in Ethiopië. Niet alleen kleding is welkom, maar ook speelgoed, knuffels en huishoudelijk textiel. De inzameling is onderdeel van een landelijke actie, die begon op 6 maart en eindigt op 24 mei en waar ook in Dijk en Waard meerdere vrijwilligers aan meewerken.

De gezondheidszorg in Ethiopië wordt langzaam beter mede dankzij de regering, maar er zijn nog altijd grote uitdagingen. Vooral voor bewoners van dunbevolkte gebieden is zorg vaak ver weg en velen van hen leven in extreme armoede. Met name moeders en kinderen in afgelegen dorpen, zoals in de Borana-zone, zijn erg kwetsbaar. De donaties helpen de moeder- en kindersterfte in het gebied verder terug te dringen.

Tijdens de actie in de kerk kunnen mensen kleding, schoenen, speelgoed en knuffels inleveren, en ook huishoudtextiel. Denk aan dekbedovertrekken (inclusief kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken. De organisatie vraagt om de textiel per soort apart te verpakken in een dichte plastic zak.

Sam’s vrijwilligers zijn van 08:00 tot 12:00 uur aanwezig. Wie niet kan, heeft nog tot 24 mei de tijd om spullen in te leveren op een van de drie deelnemende adressen in Dijk en Waard. Meer informatie is te vinden op samskledingactie.nl. Neem ook een kijkje op cordaid.org. (foto: Adriaan Backer)
Pin It
Bekeken: 651x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/