Een volleybaltoernooi tussen leerlingen en leraren tot ver na zonsondergang. De salsa leren dansen in één uur. Met prikstokken de stad in om zwerfvuil op te ruimen. Rommelmarkten voor scholieren én buurtbewoners. Of een fietstocht naar Egmond en dan te voet verder. Het gebeurt allemaal deze week op de verschillende locaties van scholengemeenschap PCC in Alkmaar, Bergen en Heiloo. De aanleiding? De Paasweek, waarin een goed doel centraal staat. Dat goede doel is Make a Wish.

Streekstad Centraal sprak met Regien Vijzelaar, afdelingsleider van de onderbouw op PCC-locatie Het Lyceum. "We doen dit nu het derde jaar voor Make a Wish. Volgend jaar kiezen we weer een nieuw goed doel, de afspraak is dat elk goed doel drie jaar mee gaat. Make a Wish is wel bijzonder, omdat we op één van onze vestigingen een leerling hebben die zelf eens een wens heeft mogen laten vervullen via Make a Wish. Dat persoonlijke verhaal zorgt er wel voor dat leerlingen extra betrokken zijn."

Die betrokkenheid uit zich op allerlei manieren. Sportiviteit komt bijvoorbeeld tot uiting in de Volleybalmarathon, die donderdag al plaatsvindt. "Dan volleyballen ze van vroeg tot laat, het duurt tot 23:00. En ook leraren volleyballen mee!" Leerlingen van PCC-afdeling Oosterhout ondernemen een fietstocht naar Egmond, gevolgd door een wandeling naar Bergen aan Zee en weer terug. In Heiloo wordt op Goede Vrijdag gevoetbald, in Bergen onder meer gebasketbald. Maar wie toch meer een talenknobbel heeft kan bijvoorbeeld de "challenge" aangaan om in een uur Spaans te leren.

"Nee, Goede Vrijdag is dus geen vrije dag," lacht Vijzelaar. "Maar het is wel vooral een leuke dag. We betrekken de buurt ook echt bij onze activiteiten. Ik hoorde al wel dat de leerlingen van basisschool Sint-Adelbertus wel vrij hebben... Maar ze zijn evengoed welkom." Tussen de feestelijkheden gaan de lessen overigens wel gewoon door. Voor de bovenbouw moeten ook de examens worden voorbereid. De actie zelf is ook leerzaam: "dit zijn natuurlijk ook lessen burgerschap!"

Alkmaarders zullen vrijdag best iets van de acties op PCC kunnen merken. "Leerlingen gaan in groepjes van vier de stad in om zwerfvuil op te ruimen. Met een PCC-hesje dus dat kunnen mensen wel zien," vertelt Vijzelaar. "Maar buurtbewoners kunnen dus ook naar de rommelmarkten komen. Die organiseren we zowel op PCC Het Lyceum als op PCC Fabritius." En alle opbrengst gaat naar een goed doel: Make a Wish. Hoeveel de acties opleveren is live te volgen op de website van Make a Wish.  Een overzicht van de activiteiten staat op de website van PCC.
Pin It
Bekeken: 2276x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/