Het Rode Kruis vraagt mensen te doneren voor voedselhulp in Nederland. Hiervoor opent het Rode Kruis giro 5125. Boodschappen worden steeds duurder en veel voedselbanken kampen met wachtlijsten, zo stelt de organisatie. Met de opbrengst van de doneeractie kunnen mensen worden geholpen die nu niet bij de voedselbank terecht kunnen.

Het Rode Kruis koopt van het geld dat binnenkomt anonieme cadeaubonnen. Met die bonnen kunnen mensen inkopen doen bij bijvoorbeeld de plaatselijke supermarkt, lokale partners van het Rode Kruis zorgen voor de verdeling. In Alkmaar wordt onder meer samengewerkt met Wijkcentrum Overdie, laat Jeanette Kersten van het Rode Kruis in Noord-Holland weten.

"In Alkmaar delen we op dit moment zo'n 50 'ontbijttassen' per week uit. In de toekomst zullen deze tassen ook vanuit de Mare Nostrum in Alkmaar Noord worden uitgereikt. In de tas zit een gezond ontbijt, zodat ook kinderen uit arme gezinnen gedurende de dag goed kunnen presteren. Na drie maanden krijgen deze gezinnen dan de cadeaukaart, om zelf inkopen te gaan doen. Het gaat ook echt om gezinnen die niet bij de voedselbank staan ingeschreven."

Ook Nicole van Batenburg van het Rode Kruis Nederland benadrukt dat de actie zeker niet is bedoeld om met de voedselbanken te concurreren. "Ik begrijp wel dat je dat je dat vraagt, maar dat is echt niet de bedoeling. Alleen bestaan er wachtlijsten bij sommige voedselbanken en is de drempel ook een stuk hoger. Je moet dan echt openheid geven, dat is niet altijdmakkelijk. En soms blijkt iemand dan toch nét teveel inkomsten te hebben."

De voedselbank in Dijk en Waard laat echter weten die redenering niet helemaal te volgen "Ik snap de noodzaak niet. We kunnen de vraag op dit moment nog goed aan. Dit is misschien iets voor de grote steden, maar wij hebben geen probleem.", zo vertelt initiatiefnemer Carla van Hoorn. Noch in Dijk en Waard, noch in Alkmaar bestaan er wachtlijsten, blijkt uit navraag van Streekstad Centraal. Van Hoorn benadrukt dat mensen die slecht rondkomen zich gewoon kunnen blijven melden bij de voedselbank. De voedselbank biedt ook ondersteuning bij financiële kwesties: "we bieden niet alleen de vis, maar ook de hengel."
Pin It
Bekeken: 2484x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/