De rechtbank heeft stichting Behoud Bouwkunst Bergen in het gelijk gesteld in een rechtszaak tegen de vergunning voor de uitbreidingsplannen op Landgoed Het Hof. Gemeente Bergen moet zich opnieuw buigen over het door SBBB ingediende bezwaar tegen de plannen van Blooming voor het perceel aan de Eeuwigelaan, en het moet de proceskosten van de stichting vergoeden.

Voorzitter Wouter Hubers en secretaris Hans Epskamp van SBBB zijn tevreden over de uitkomst, maar willen benadrukken dat de stichting niet tegen iedere vorm van ontwikkeling is. "Onze stichting heeft beroep aangetekend, niet omdat wij tegen de functie uitbreiding zijn, maar omdat deze vergunning in strijd is met het vigerend bestemmingsplan en een ernstige aantasting is van het rijksmonument en van de natuurwaarden van het gebied Natura-2000. De vergunning maakt een groot parkeerterrein mogelijk op het grasveld van het westelijke eiland - dat in het oorspronkelijk ontwerp bedoeld is als tuin - zonder dat uitzicht is op een acceptabele oplossing van het veel grotere parkeerprobleem van alle functies van dit bijzondere 17e-eeuwse landgoed."

"Nu de bestuursrechter ons in het gelijk heeft gesteld vinden wij dat de gemeente onverwijld aan de gang moet met een (beter) nieuw bestemmingsplan, waarin recht wordt gedaan aan de historische betekenis van het landgoed, de natuurwaarden en het gewenste gebruik", vervolgen Hubers en Epskamp. "Wij beseffen dat dit geen sinecure is. Maar onze stichting ziet er wel kansen toe. Daar komen we binnenkort op terug."
Pin It
Bekeken: 1116x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/