De provincie Noord-Holland heeft medewerkers gevraagd om TikTok te verwijderen van de telefoon. Volgens de provincie zou gevoelige informatie van de organisatie en persoonlijke gegevens via de app verzameld en verspreid kunnen worden.

Door een nieuwe wet zou de Chinese overheid toegang hebben tot gebruikersgegevens. En daarom riep staatssecretaris Alexandra van Huffelen rijksambtenaren vorige week op om TikTok te verwijderen. Het gebruik van de app zou te gevaarlijk zijn. Ook een aantal gemeenten roepen medewerkers op om de app van de telefoon te halen, waaronder Amsterdam en Zaanstad.

Naast TikTok vraagt de provincie Noord-Holland ook om andere apps uit landen als Rusland, China, Noord-Korea en Iran van de telefoon te halen. Het gaat volgens Noord-Holland niet alleen om werktelefoons, maar alle mobiele apparaten die voor werkgerelateerde doeleinden gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld een privételefoon met daarop gegevens van het werk.
Pin It
Bekeken: 1985x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/