De gemeenteraad Bergen is donderdagavond akkoord gegaan met het voorstel van het college om huishoudens met een laag middeninkomen een eenmalige energietoeslag van 190 euro netto te geven.

De stijging van de energiekosten kan een probleem zijn. Hoewel het Rijk maatregelen heeft genomen, valt een bepaalde groep huishoudens net buiten de boot. Dit terwijl de tegemoetkoming hen zeer ten goede komt. Gemeente Bergen komt zijn inwoners daarom alsnog tegemoet.  Huishoudens met een netto-inkomen tussen de 120% en 150% van de bijstandsnorm maken aanspraak op het geldbedrag.

“De inkomensgrens om recht te hebben op veel regelingen voor minima is nu 120% van de bijstandsnorm. We zien alleen dat ook steeds meer inwoners met een lager middeninkomen die geen aanspraak kunnen maken op die minima regelingen, door de hoge energielasten moeite hebben om iedere maand de eindjes aan elkaar te knopen. Het gaat dan om harde werkers in bijvoorbeeld de horeca, schoonmaak en detailhandel”, zegt wethouder Marco Wiesehahn.

De regeling zal worden uitgevoerd door Zaffier. Binnenkort kan het bedrag worden aangevraagd. Zowel de gemeente en Zaffier laten via hun websites  nog weten hoe en vanaf wanneer dat mogelijk is.
Pin It
Bekeken: 731x
https://ee.itk.ac.id/data/