De zomertijd is inmiddels ingegaan, maar zomers weer hoeven we daarmee nog niet te verwachten. Sterker nog: maandag sneeuwde het zelfs. Op sociale media reageerden mensen verrast op de zoveelste sneeuwbui deze maand, maar volgens weerman Jan Visser is sneeuw in maart helemaal niet zo vreemd. "Het kan zelfs tot in mei gaan sneeuwen."

Jan Visser, al vanaf zijn achtste is hij gefascineerd door het weer. In het verleden verzorgde hij het weerbericht bij Radio 10 Gold en gaf hij weerspreuken in het programma van radio-dj Tom Mulder. Tot op de dag van vandaag is hij de weerman van onder meer Buienradar en regionale omroep NH. "Dat het in maart nog sneeuwt is helemaal niet gek", benadrukt Visser in gesprek met Streekstad Centraal.

Het komt niet vaak voor dat het zo laat in het jaar nog gaat sneeuwen. "Maar er is niet voor niks een woord voor wisselvallig weer in maart: maartse buien. Met zeven tot acht graden is het te warm voor sneeuw om te blijven liggen, maar de sneeuwbuien kunnen nog tot ver in mei voorkomen."
Pin It
Bekeken: 2414x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/