Wil je woensdag of donderdag met de bus op pad, dan hoef je toch niet rekening te houden met uitval van bussen. Vakbonden CNV en FNV hebben bekendgemaakt dat de chauffeurs niet gaan staken.

In een verklaring stellen de vakbonden dat er 'goede stappen worden gemaakt' in gesprekken met werkgeversvereniging VWOV. De bonden eisen onder meer een inflatiecompensatie en lagere werkdruk voor de chauffeurs.

Sommige bussen rijden toch wel, anderen niet en op digitale borden is helemaal geen informatie te vinden. Er werd de afgelopen maanden flink gestaakt in het streekvervoer. En dat zoveel chauffeurs bereid zijn om het werk neer te leggen is echt bijzonder, benadrukte woordvoerder Rick de Vries van Connexxion eerder in gesprek met Streekstad Centraal. "Als chauffeurs willen staken krijgen ze vanuit de vakbond ongeveer 75 procent van hun salaris vergoed. Het loon wat je misloopt is al snel een flink bedrag. Waardoor veel chauffeurs toch besluiten om weer aan de slag te gaan."

De stakingen voor volgende week maandag, woensdag en vrijdag staan nog wel op de planning.
Pin It
Bekeken: 1994x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/