Het aantal uithuisplaatsingen is in de regio Noord-Holland noord fors toegenomen. In 2022 zijn er in totaal 103 huisverboden opgelegd vanwege een acute geweldsdreiging. Het aantal is daarmee zo'n 75% toegenomen. In 2021 waren er 59 uithuisplaatsingen.

De cijfers zijn bekend geworden na een jaarrapportage van Veilig Thuis in Noord-Holland noord, het regionale meldpunt voor kindermishandeling, huiselijk geweld en/of oudermishandeling voor zestien gemeenten, onderdeel van de GGD Hollands Noorden. Hoe het aantal zo sterk heeft kunnen toenemen is  onbekend. Een duidelijke aanwijsbare oorzaak is er niet, wel spelen vechtscheidingen vaak een rol.

De burgemeester of officier van justitie legt een huisverbod op. Deze duurt minimaal tien dagen en maximaal vier weken en is bedoeld om te voorkomen dat een conflict escaleert. Tijdens de zogenoemde afkoelingsperiode worden partijen onder professionele begeleiding en hulpverlening nader tot elkaar gebracht.
Pin It
Bekeken: 2510x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/