De definitieve uitslag van de waterschapsverkiezingen is hetzelfde als het voorlopige resultaat. BoerBurgerBeweging (BBB) is de grote winnaar in Hollands Noorderkwartier. De partij ging van nul naar zes zetels. Groen, Water & Land zakte van zeven naar vijf zetels en PvdA en VVD komen beide op drie zetels uit.

De uitslag werd donderdag tijdens een openbare zitting onder grote belangstelling bekendgemaakt door het centraal stembureau. Met 512.981 stemmen was het opkomstpercentage 53,2 procent, iets hoger dan vier jaar geleden. Daarvan waren er wel 5.539 blanco en 1.931 om een of andere reden ongeldig.

Dijkgraaf Remco Bosma: "Met een opkomst van 53,2 procent kwamen er meer kiezers naar de stembus. Water doet er dus ook volgens de kiezer toe! Bij de verkiezingen horen winnaars en verliezers. We verwelkomen de nieuwe bestuursleden, maar nemen ook gepast afscheid van de algemeen bestuurders die niet meer terugkeren. Tot slot spreken we ook dank uit aan de gemeenten die alle stembureaus hebben ingericht en de tellingen hebben verzorgd."

Maandag 27 maart neemt het huidige bestuur tijdens een openbare vergadering afscheid. Woensdag 29 maart is de eerste vergadering van het nieuwe algemene bestuur en leggen de nieuwe leden de eed of belofte af.

De definitieve uitslag van partijen die zetels hebben en/of hadden:
BBB van 0 naar 6 zetels
Groen, Water & Land van 7 naar 5
PvdA van 4 naar 3
VVD blijft op 3
Water Natuurlijk van 3 naar 2
BBW van 1 naar 2
PvdD van 0 naar 2
CDA van 2 naar 1
50PLUS van 2 naar 1
BVNL blijft op 1
AWP van 1 naar 0

Meer op hhnk.nl.
Pin It
Bekeken: 2011x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/