Laarsjes aan, kaboutermutsjes op en de duinen in. Kinderen van basisschool Teun de Jager uit Schoorl hebben woensdag het Kabouterpad naar Buitencentrum Schoorlse Duinen heropend.

"Na jaren trouwe dienst zijn de oude kabouters met pensioen", vertelt boswachter Patricia van Lieshout aan Duinstreek Centraal. De kinderen kregen een schep om de laatste kabouter goed in het zand te zetten en gingen vervolgens met een opdrachtenboekje de duinen in. "Dit vergeten ze nooit meer."

Het Kabouterpad is 25 jaar geleden bedacht door Van Lieshout. De route van een kilometer start bij het buitencentrum en wordt omringd door kabouters. "We krijgen geregeld nog leuke reacties van mensen die de route jaren geleden met klasgenootjes hebben gelopen. En dat is ook het doel van Staatsbosbeheer: beleef de natuur. We kunnen wel een hek om de duinen zetten, maar dan maakt niemand deze natuur mee."

Extra dankbaar is de boswachter dan ook voor de gulle giften die zijn gedaan om het Kabouterpad te vernieuwen. "Sinds een aantal jaar ontvangen we geen subsidie meer voor veel recreatieve voorzieningen en dat maakt ons afhankelijk van donateurs. Dat is aan de ene kant jammer, maar het laat wel zien hoe begaan mensen zijn met dit prachtige gebied."
Pin It
Bekeken: 2473x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/