De Schoorlse duinen zijn volgens velen een prachtige wandel- en fietslocatie. Maar voor de minder validen is het soms maar moeilijk toegankelijk. De Zonnetrein biedt op die momenten uitkomsten en is eigenlijk precies wat je op basis van de naam verwacht: een elektrisch treintje dat gedeeltelijk op zonne-energie werkt en langs de mooie plekken in de Schoorlse duinen rijdt. Frank Hoogvorst heeft de Zonnetrein bedacht en is al sinds 2014 één van de vaste bestuurders:. "Iedereen is razend enthousiast".

Frank merkte dat zijn moeder alleen nog maar naar buiten kwam om met haar rollator naar de supermarkt te gaan en niet echt meer van de natuur kon genieten. "Het schoot me te binnen, hoe kan ik mijn moeder weer eens de natuur in krijgen. Want dat zou ze wel weer eens leuk vinden. Ik ging daarom met het idee van de Zonnetrein naar Staatsbosbeheer en die waren gelijk enthousiast", zo laat Frank Duinstreek Centraal weten.

Tijdens de rit van anderhalf uur legt Frank het een en ander uit over de natuur en dieren in het gebied. Per rit kunnen er maximaal 30 mensen mee. Ook aan rolstoelers is gedacht, er zijn drie rolstoelplekken beschikbaar. In- en uitstappen kan iedere woensdag en zondag bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer. Daar kan dan meteen koffie worden gedronken of een lunch worden gegeten.

De 70-jarige Frank denkt nog lang niet aan stoppen met de zonnetrein ritten. "In plaats van rustig aan doen op mijn oude dag werd het hard werken," zegt hij lachend. Vanaf 2 april zal de Zonnetrein elke woensdag en zondag door de duinen rijden.
Pin It
Bekeken: 2995x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/