BoerBurgerBeweging is ook bij de waterschapverkiezingen voor het Hollands Noorderkwartier de grote winnaar. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag. De partij ging van nul naar zes zetels en werd daarmee de grootste fractie. Groen, Water & Land zakte van zeven naar vijf zetels en is daarmee de tweede fractie de komende vier jaar.

Ruim 485.000 inwoners van het Hollands Noorderkwartier brachten hun stem uit, dat is 54,5 procent van het totaal aantal stemgerechtigden. In 2019 was dat 52,3 procent. Dijkgraaf Remco Bosma: "Ik ben blij dat zo veel inwoners naar de stembus zijn gekomen en het werk van het waterschap belangrijk vinden. Samen met de volksvertegenwoordigers blijft het hoogheemraadschap zorgen voor veilig water, voldoende water en schoon water in ons beheergebied."

Deze voorlopige uitslag is op partijniveau. De komende dagen worden de stemmen per kandidaat geteld en wordt de precieze zetelverdeling bekend. De definitieve uitslag volgt donderdag 23 maart. Maandag 27 maart neemt het huidige bestuur tijdens een openbare vergadering afscheid. Woensdag 29 maart is de eerste vergadering van het nieuwe algemene bestuur en leggen de nieuwe leden de eed of belofte af.

De voorlopige uitslag van partijen die zetels hebben en/of hadden:
BBB van 0 naar 6 zetels
Groen, Water & Land van 7 naar 5
PvdA van 4 naar 3
VVD blijft op 3
Water Natuurlijk van 3 naar 2
BBW van 1 naar 2
PvdD van 0 naar 2
CDA van 2 naar 1
50PLUS van 2 naar 1
BVNL blijft op 1
AWP van 1 naar 0

Meer op hhnk.nl.

Door een wetswijziging over het aantal geborgde zetels zijn er drie verkiesbare zetels meer te verdelen dan in 2019. Geborgde zetels zijn niet verkiesbaar. Voor de categorie Ongebouwd betekent dit dat zij van 3 naar 2 zetels gaan. Deze worden benoemd door LTO Noord. De categorie Natuurterreinen stijgt van 1 naar 2 zetels. Deze zetels worden benoemd door de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE). De categorie Bedrijven verliest door de wetswijziging alle drie de zetels. Hierdoor komt het totaal aantal geborgde zetels op 4 uit. Het aantal verkiesbare zetels stijgt daarmee van 23 naar 26 zetels.

Pin It
Bekeken: 2980x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/