Twee geschorste verdachten zijn woensdag aanwezig in de rechtbank van Schiphol. Daar is het proces begonnen over het doden van een Colombiaan in Bergen aan Zee in februari 2021 in een cokeruzie werd hij neergeschoten. Naar verwachting duurt de behandeling zeven dagen. De afwezige mannen moeten terug de cel in.

Het gaat om Marius M. (36) uit Polen, Bilal K. (27) uit Marokko, schrijft mediapartner NH Nieuws. Zij waren geschorst tijdens een eerdere tussentijdse zitting, onder de voorwaarde dat ze woensdag aanwezig zouden zijn. Advocaat van Marius M. Robert Malewicz is er wel en laat via een berichtje van zijn cliënt weten dat die gezondheidsproblemen heeft en hoopt dit via een videoverbinding toe te lichten. De rechtbank ging daar niet in mee en besliste dat de schorsing wordt opgeven.

De reden van de afwezigheid van Bilal K. is niet duidelijk. Ook de plek van voortvluchtige Ardijan A. (28) is leeg. Hij heeft ook geen advocaat en waar hij verblijft, is onduidelijk. Er was ook nog een negende man verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij, maar hij is vorige week vermoord in zijn thuisland Noord-Macedonië.

Verder staan woensdag terecht Aram k, Haik C. A. en Marcin A. Zij worden verdacht van poging ontvoering en het mogelijk neerschieten van de Colombiaan. De laatste verdachte, Robertus W., wordt alleen verdacht van de poging tot ontvoering.

De rechtszaal zit vol met advocaten, verdachten, journalisten en mensen van de politie, justitie en de rechtbank. De nabestaanden van de vermoorde Colombiaan zijn niet aanwezig bij de zitting.
Pin It
Bekeken: 901x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/