Het nieuwbouwproject Prins Maurits & Eyssenstein in hartje Bergen aan Zee is een grote stap vooruit gekomen. Het college van B&W heeft de omgevingsvergunningen verleend om af te mogen wijken van het bestemmingsplan en voor de aanleg van een uitrit.

Initiatiefnemer en hoteleigenaar Tom Stroomer is tevreden en zegt vlot door te kunnen zodra de uitspraak onherroepelijk wordt: "We kunnen redelijk snel schakelen. Er is al veel tekenwerk en onderzoek verricht. Bodemonderzoek. Asbest. Stikstof". Ook wethouder Yvonne Roos–Bakker is verheugd: "Heel mooi dat we weer een stap verder zijn richting de bouw van bijna 70 nieuwe recreatieappartementen zo dichtbij het strand."

Het herontwikkelingsplan is al zo'n elf jaar in de maak. Tom Stroomer is de vierde generatie van zijn familie die Hotel Prins Maurits sinds 1911 runt, maar hij zag meer heil in vakantiewoningen. In 2015 verscheen een generaal idee in de structuurvisie van gemeente Bergen. Drie jaar geleden kon Stroomer de Eyssenstein Appartementen erbij betrekken en in augustus 2020 werd het eerste ontwerp bekend gemaakt.

Hotel Prins Maurits aan de Van Hasseltweg zal worden gesloopt voor de bouw van 30 recreatieappartementen. De Eyssenstein Appartementen uit 1954 aan de Zeeweg zullen plaats maken voor nog eens 39 recreatieappartementen, een woonappartement en commerciële voorzieningen. Het botenhuis van de reddingsbrigade blijft gewoon staan.

Op de vraag waarom Stroomer niet meer woonappartementen voor ogen had zegt hij dat vakantiewoningen beter zijn voor het dorp waarin hij is geboren en getogen. "Recreatiewoningen zijn beter bezet. Woonappartementen in Bergen aan Zee zijn toch vaak een tweede woning en doorgaans een paar weken per jaar bezet. Recreatieappartementen zijn tussen de 65 en 70 procent van de tijd bezet."

In de plannen stond een kleine supermarkt gepland, maar er was weinig interesse. Stroomer: "We hebben alle grootgrutters benaderd, maar het was niet haalbaar. Ze zouden hun assortiment niet goed aan kunnen passen. Voor hen is het in de zomer is te druk en in de winter te rustig." (ontwerp: Leeuwenkamp Architecten)
Pin It
Bekeken: 1361x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/