De herinrichting van het centrum van Schoorl wordt uitgesteld. Er moet opnieuw onderzoek worden gedaan naar de stikstofuitstoot tijdens het project. Dat blijkt uit een update van gemeente Bergen. Ook de informatieavond over de plannen wordt verplaatst naar het najaar.

Een uitspraak van de Raad van State zorgt ervoor dat er opnieuw onderzoek naar de stikstofuitstoot tijdens de herinrichting van het Schoorlse centrum. Dit onderzoek zal extra tijd in beslag nemen, omdat met een aannemer gekeken moet worden hoe de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden binnen de stikstofnorm.

De informatieavond die in het voorjaar gepland stond is ook verschoven naar het najaar. Tijdens deze avond wordt de aannemer voorgesteld en geeft hij toelichting over de uitvoering van de werkzaamheden, de planning, de communicatie en de bereikbaarheid van het centrum voor zowel ondernemers als inwoners. Aanwezigen kunnen antwoord krijgen op hun vragen.

De herinrichting past binnen de visie voor het Schoorlse centrum, die eind januari unaniem werd aangenomen. Volgens de nieuwe planning start de eerste fase in november en is de derde en laatste fase in april 2026 afgerond.

De reacties op de vertraging rond de herinrichting zijn verschillend: "Als je nog langer wacht valt er straks niets meer ‘her in te richten’ laat staan ondernemers aan te trekken." Iemand anders laat weten "Het plan is goed, nu doorpakken." Zo valt te lezen op sociale media.
Pin It
Bekeken: 924x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/