Automobilisten die vanaf de N9 via de Kogendijk Bergen binnen komen rijden, zullen het grote waarschuwingsbord niet ontgaan zijn. Sinds vrijdag staat er een waarschuwingsbord met de tekst 'Let op!! Inbrekers actief' geplaatst aan de Zijl. Dat is niet omdat er ineens een inbraakgolf is. "Het is ter preventie, vanwege de mogelijke kans op inbraak", vertelt een woordvoerder van de politie.

Er staan soortgelijke borden op andere plekken in Nederland, zoals in IJmuiden en Beverwijk. Met de borden wil de politie bewoners waarschuwen tegen woning- en auto inbraken. Het aantal woninginbraken is na 2020 en 2021 weer gestegen, maar met een aantal van 45 in gemeente Bergen viel het jaar 2022 wel lager uit dan 2019.

Het aantal diefstallen van motorvoertuigen lag vorig jaar met zes nauwelijks hoger dan in 2019. Het aantal diefstallen vanaf en uit motorvoertuigen was na de twee coronajaren opmerkelijk genoeg juist nog iets lager. Het aantal gestolen overige voertuigen zoals steps of skateboards is met een aantal van 28 in 2022 ten opzichte van 21 in het jaar 2019 weer licht gestegen.

Vorige week heeft de politie nog een extra surveillance gedaan in Bergen in het kader van woning- en autoinbraken.
Pin It
Bekeken: 849x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/