Stichting Sport-Z is succesvol gestart met 'Stap voor Stap' in gemeente Bergen. Sinds december gaan kleine groepjes senioren met (beginnende) dementie wekelijks wandelen door of langs de duinen in Bergen, Egmond of Schoorl. Deelnemers worden thuis opgehaald en achteraf genieten ze met de bewegingscoach nog gezellig na met een drankje, voordat ze terug worden gebracht. Inmiddels doen al aardig wat mensen mee.

Voldoende bewegen is voor iedereen belangrijk, maar zeker ook voor mensen met dementie. Het werkt vertraagt namelijk de ontwikkeling hiervan. Bovendien kunnen mantelzorgers even tijd voor zichzelf nemen. Het succes is mede te danken aan goede samenwerking met onder andere de maatschappelijk sportregisseur van de gemeente.

De 'Stap voor Stap' wandelingen vinden plaats op een vaste dag en tijd in de week. Ze duren ongeveer een uur en de groepjes bestaan uit maximaal drie deelnemers. Meer info op sport-z.org.
Pin It
Bekeken: 959x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/