Bot Bouw heeft voorafgaand aan de raadsvergadering van vanavond gedreigd met een fikse schadeclaim, voor het geval gemeente Bergen de bouwplannen voor het Plein op pauze zet of helemaal afblaast. Dit blijkt uit een brief van de advocaat van de projectontwikkelaar. Ook wordt gewaarschuwd dat de door de leegstand benadeelde partij mogelijk stappen neemt.

Vorige week werd duidelijk dat een meerderheid van de Bergense raad vermoedelijk tegen de bouwplannen gaat stemmen. De raad was door het college erg laat bij de aanloopfase betrokken. Ons Dorp, VVD en vooral GroenLinks hekelden de beoogde omvang en de situering van de gebouwen. Ook zou er te weinig parkeerruimte komen. Bovendien waren een aantal zaken voor de raad nog onduidelijk, ook over de gestelde kaders, en miste het nog relevante documenten.

De advocaat herinnert de raad eraan dat het Q-team van stedebouwkundigen, architecten en historici is goedgekeurd, en dat er inmiddels vijf vergunningen zijn verleend. De advocaat stelt dat deze vergunningen het planologische kader volgen, dat in overleg met Bewonerscommissie Bergen Centrum is opgesteld. Al kwam die daar later op terug,

Afkeuring van de plannen zou ervoor zorgen dat het Plein nog vele jaren braak ligt en verloedert. Overigens zien bewoners graag veel groen op het plein, en wellicht de loempiakraam die weg moest uit Schoorl, voor zolang er er geen nieuwbouw verrijst.

Daarnaast is Bot Bouw volgens het NHD niet blij met een kleine groep 'notoire dwarsliggers' uit het dorp, die 'een constante stroom' aan valse informatie zou verspreiden. Zo zou de gemeente verkapte staatssteun hebben verleend door zelf de grond voor 3 miljoen euro te kopen, en deze voor krap 1 miljoen aan Bot Bouw door te verkopen. Waar het bedrag van 3 miljoen op is gebaseerd is niet duidelijk, maar het andere bedrag komt voort uit een taxatierapport.
Pin It
Bekeken: 1045x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/