Honden mogen de ene helft van het jaar in bepaalde delen van de Schoorlse duinen loslopen, maar vanaf 1 maart moeten ze aan de lijn, omdat dan het broedseizoen begint. Om hondenbezitters hier op een ludieke manier aan te herinneren, zoekt Staatsbosbeheer ieder jaar naar de leukste hond in Schoorl. "Welke hond wordt het boegbeeld van 2023 en de opvolger van de vorige winnaars Soof en Lieve?"

Sinds woensdag kan iedereen de leukste foto van zijn of haar hond insturen. Een team van boswachters zal een shortlist van de leukste honden uitkiezen. Hierbij wordt gelet op uitstraling, locatie en of de hond aan de lijn zit. Het publiek mag uiteindelijk stemmen voor hun favoriet. De winnende hond krijgt een professionele fotoshoot en komt op alle banners en borden in het gebied met het motto 'Start van het broedseizoen: honden aan de lijn'.

Van 1 maart tot 1 september moeten alle honden in de Schoorlse Duinen aan de lijn voor het broedseizoen. Loslopende honden kunnen de dieren in het bos erg verstoren. In de duinen broeden vogels als de houtsnip en nachtzwaluw op de grond. Honden die dicht langs hun broedplek lopen kunnen de aanstaande ouders verjagen, alleen de geur die ze achterlaten kan al genoeg zijn. Ook voor vossen, marters en konijnen is de rust in deze periode extra belangrijk.

Een foto insturen kan via boswachtersblog.nl of via Instagram #deleukstehondvanSchoorl. Meedoen kan tot en met zondag 5 februari.
Pin It
Bekeken: 340x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/