Nienke Brinkman heeft de 48e NN Egmond Halve Marathon gewonnen in een tijd van 1:18.23 uur. De recordhoudster op de hele marathon én winnares van het brons op het EK is de eerste vrouw sinds 1999 die de jagende mannen voor wist te blijven. Soufiane Bouchikhi finishte achter haar als eerste van de heren in een tijd van 1:07.31 uur. Naast de wedstrijdlopers kwamen ook recreanten aan hun trekken en voor het eerst was er een afstand voor mindervaliden. In totaal waren er rond 15.000 deelnemers.

Voor het eerst sinds 2020 kon de Halve van Egmond weer worden gelopen. Mediapartner NH Nieuws was er live bij. Na de start liepen vrouwen 7 kilometer over het winderige strand. Andrea Deelstra nam een ruime voorsprong en kwam als eerste het strand af bij Castricum, gevolgd door Anne Luijten. Achter hen liep een groepje met onder meer Nienke Brinkman, Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef, Bo Ummels en Ruth van der Meijden. Daarna openden Brinkman en Holterman de jacht op Deelstra.

"Het was echt een strijd. Jill zat heel dicht achter mij. We zaten achter Andrea aan, die we pakten op 17 kilometer", zei Nienke Brinkman achteraf. Kort daarna verstapte Holterman zich heel ongelukkig en moest ze uitstappen met kuitproblemen. Op de laatste 4 kilometer liep de Brinkman de ex-koploopster op ruim een minuut. Jennifer Gulikers werd derde.

De mannen gingen later van start. Christiaan Bosselaar was eerste die het strand verliet in verder trage race. "Het was heel zwaar en we liepen heel traag. We waren zelfs aan het joggen", haalt winnaar Bouchikhi terug. In de duinen gaf Khalid Choukoud gas en moest hij even lossen. De Belg vond zijn ritme en kon de Nederlander later te pakken krijgen. Ook Tom Hendrikse liep sterk en pakte nog de tweede plek af.

Het goede weer zorgde er voor dat het publiek in groten getale langs de kant de lopers stond aan te moedigen. Le Champion kijkt met een zeer goed gevoel terug. Volgend jaar vindt de NN Egmond Halve Marathon plaats op zondag 14 januari.
Pin It
Bekeken: 784x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/