Het ijs is ondanks de vrieskou op veel plaatsen in de provincie nog veel te dun, maar woensdagochtend op het Vogelmeer in de Schoorlse Duinen zijn de eerste schaatsliefhebbers al gespot.

NH Nieuws-verslaggever Anne Klijnstra kwam woensdagochtend op het Vogelmeer in de Schoorlse Duinen al een tiental waaghalzen op schaatsen tegen. Dat leverde schilderachtige beelden op. Zo zien we een man, met de duinen op de achtergrond, moeiteloos over het bevroren water schaatsen. Een jongen krijgt zijn eerste schaatsles van z'n vader. Maar lijkt daar zelf weinig zin in te hebben: "Ik wil zwemmen", horen we hem zeggen.

De ijsdikte is nu zo'n 4 centimeter, schat de verslaggever in. Maar dat deert de schaatspret niet. "Zo prachtig dit met de zon erbij. Een dag met een hele grote strik erom", zegt een van de schaatsers. Maar Staatsbosbeheer meldt waarschuwend: "Schaatsen is op eigen risico."

Hoe lang de schaatspret nog duurt, is de vraag. Ook de komende nachten zet de vorst nog door, maar doordat de wind vanaf zee komt, zal het in gebieden dichter bij de kust minder hard vriezen.
Pin It
Bekeken: 1075x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/