Gemeente Bergen onderzoekt of er een kleedkamer met sanitair kan worden gebouwd op het parkeerterrein van Hargen aan Zee. Dat meldt het college naar aanleiding van vragen van Partij Ons Dorp. De voorzieningen moeten ervoor zorgen dat mountainbikers zich niet meer open en bloot omkleden bij hun auto of bij omwonenden in de straat hun behoefte doen. Een campagne tegen ongewenst gedrag door mtb'ers zit er echter niet in.

Partij Ons Dorp had klachten gekregen van mensen die rond opstappunten van de mountainbikeroute in de duinen wonen. Behalve de parkeerdrukte op bepaalde dagen en tijden, zijn ze wel een beetje klaar met fietsers die zich vol in beeld omkleden. Bovendien worden er soms sanitaire pitstop in de straat gemaakt. De vrees is dat het gebrek aan sanitaire voorzieningen bij opstappunten alleen maar problematischer wordt wanneer bij Duinvermaak in Bergen betaald parkeren wordt ingevoerd.

Daar wordt dus aan gewerkt. In ieder geval voor wat betreft parkeerterrein Hargen aan Zee. Als er sanitair komt, dan zal dit aan MTB Noord-West en andere belanghebbenden worden gemeld, zodat zij deze locatie als startpunt kunnen promoten.

Ons Dorp vraagt om handhaving, maar het college laat weten dat dit al gebeurt. Alleen is de pakkans voor wat betreft wildplassen volgens B&W helaas vrij klein. Een campagne om mtb'ers op de overlast te wijzen ziet gemeente Bergen echter geen plannen voor. De fietsers worden er via MTB NoordWest al opgeroepen om zich te gedragen.
Pin It
Bekeken: 1087x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/