Een grote partij van de in Egmond wereldberoemde 'Egmond mutsen' is gedoneerd aan gezinnen in Nederland en Oost-Europa die ze goed kunnen gebruiken. Dat meldt de organisatie van Nieuwjaarsduik Egmond aan Zee op de eigen website. Het gaat om reservemutsen van de afgelopen jaren.

Via Finder, een van de hoofdsponsors van de Egmondse nieuwjaarsduik, kwam de organisatie in contact met Sanne van der Leij van StreetSmart. StreetSmart is een initiatief van Amsterdamse horeca-ondernemers waarmee geld, voedsel en spullen worden ingezameld voor daklozen en mensen in financiële nood in Nederland en ook in Oost-Europa.

De Nieuwjaarsduik Egmond aan Zee zet zich ook in voor een ander belangrijk goed doel. Wie zie aanmeldt, doneert automatisch een klein bedrag aan Stichting ALS. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar de dodelijke zenuwziekte die spieren lam legt, waarvoor nog geen behandeling is.

Na twee jaar zonder nieuwjaarsduik is de inschrijving geopend voor de volgende editie. De Egmondse duik is met 6.000 bezoekers één van de grootste en de gezelligste van Nederland. De koude plons wordt groots gevierd met een optreden en een warming-up van Renate de Goede vooraf, en verse erwtensoep en feest in de horeca na afloop.

Aanmelden en meer op nieuwjaarsduikegmondaanzee.nl. Kijk ook op Facebook.
Pin It
Bekeken: 768x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/