De Bergense Ruïnekerk wordt 25 november om 15:30 uur in oranje licht gezet om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Met de actie ondersteunt de gemeente Bergen Orange the World. Deze campagne loopt van de Dag tegen Geweld tegen Vrouwen op 25 november tot 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens.

De Ruïnekerk wordt door burgemeester Lars Voskuil en kinderburgemeester Sophia Mourão Bakker in het oranje licht gezet. Maar voor dat officiële moment is er eerst een bijeenkomst in de kerk, waarbij de campagne nogmaals wordt benadrukt. Zo zullen na een welkomstwoord van de dominee twee ervaringsdeskundigen van de Merel van Groningen Foundation hun verhaal doen.

Het is niet voor het eerst dat een gebouw in Bergen oranje kleurt vanwege Orange the World. Zo was dat vorig jaar het Witte Kerkje van Groet en het jaar daarvoor de vuurtoren in Egmond aan Zee. Tijdens Orange the World wordt de bijbehorende vlag gehesen bij het gemeentehuis en bij de kerken van Bergen, Egmond en Schoorl. Meer informatie over de campagne is te vinden op orangetheworld.nl.
Pin It
Bekeken: 862x
https://ee.itk.ac.id/data/