Een bejaard echtpaar dat woont aan de Guurtjeslaan in Bergen is zaterdag slachtoffer geworden van een babbeltruc. Het stel werd 1.500 euro afhandig gemaakt door een nep-bankmedewerker. De politie zoekt getuigen en camerabeelden.

De oplichting gebeurde tussen 14:00 en 18:00 uur. Iemand die zich voordeed als lid van het fraudeteam van hun bank belde het echtpaar over een verdachte overmaking. Een collega zou langskomen, de bankpas doorknippen en meenemen. De pas werd wel doorgeknipt, maar niet de chip. Te goed van vertrouwen hebben de bewoners dit laten gebeuren. Daarna werd 1.500 euro van hun rekening gehaald.

Bewoners van de Kastanjelaan hebben Alkmaar Centraal laten weten dat er bij hen rond 16:48 uur twee keer is aangebeld door twee jongens met een badge opgespeld. Ze waren op dat moment niet thuis, maar de deurbelcamera heeft de twee vastgelegd. Het is de vraag of zij de oplichters zijn; de bewoners gaven niet aan dat ze van tevoren iemand spraken over hun bankrekening. Daarentegen konden de jongens natuurlijk meerdere babbeltrucs gebruiken.
Pin It
Bekeken: 1559x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/