Het busvervoer in regio Alkmaar blijft toch op het peil van dit jaar, dankzij een injectie van 1,2 miljoen euro van de provincie, gecombineerd met een aantal slimme besparingen. De provincie neemt de elektrische bussen van Connexxion over en brengt deze onder in een 'Materiaal BV'. Zo kan worden geprofiteerd van rentevoordeel.

Vergeleken met de dienstregeling van de jaren voor corona draait Connexxion dit jaar op 94 procent, maar het aantal busreizigers is ook nog steeds lager. Gedeputeerde Jeroen Olthof: “We zien door het hele land dat er afgeschaald moet worden in het openbaar vervoer door de gevolgen van corona en het tekort aan personeel. Dat betreur ik zeer, want we willen juist meer OV. Goed openbaar vervoer is essentieel om Nederland, en dus ook de provincie Noord-Holland, in de toekomst bereikbaar te houden. Noord-Holland doet er daarom alles aan om het busvervoer in 2023 op hetzelfde niveau als dit jaar te houden. Van daaruit bekijken we vervolgens hoe we het OV verder kunnen laten groeien.”

Per gebied kijken de partners of er verder nog (tijdelijke) maatregelen nodig zijn. Voorlopig rijden er in het gebied Haarlem/IJmond tijdelijk minder bussen vanwege chauffeurstekort.
Pin It
Bekeken: 3495x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/