Een kleine Aldi, een Albert Heijn, een Deen (inmiddels DekaMarkt) en dan ook nog een Lidl erbij. Dat wordt te veel, concludeerde de Bergense gemeenteraad op 6 juli 2021. Volgens verschillende partijen zou de komst van een vierde supermarktketen niet goed zijn voor het straatbeeld en bovendien voor verkeers- en parkeerproblemen.

Zowel de Lidl als de Aldi hebben dat besluit inmiddels aangevochten bij de Raad van State. Zij vinden dat ze niet begrensd mogen worden in hun ambitie. Wel heeft de Aldi minder belang bij het verbod, omdat ze al een supermarkt hebben in het centrum. De Lidl daarentegen heeft wel een pand, maar op dat pand rust op dit moment geen supermarktbestemming.

Tijdens de zitting van de Raad van State maandag benadrukte de advocaat van Lidl dat er tegenstrijdigheden zijn in het beleid van Bergen. De gemeente zou namelijk geprobeerd hebben om de kleine Aldi weg te krijgen, terwijl dat niet de vierde supermarkt is. De advocaat opperde daarom de Lidl in plaats van de Aldi als derde supermarkt in het centrum te krijgen. "Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Lidl To Go voor de dagelijkse boodschappen."

De advocaat van de gemeente Bergen benadrukte dat de verkeersdruk te hoog is, en dat gemeente Bergen alleen supermarkten op de locaties van de Albert Heijn en DekaMarkt wil: "Deze supers zijn aan de rand van het centrumgebied en mogen ook best groter worden."

De gemeente kan bovendien na een jaar leegstand de supermarktbestemming van het pand mag halen. "Dit was eigenlijk alleen bedoeld voor de Aldi, omdat we de andere twee supermarkten niet weg willen hebben", gaf de gemeente-advocaat schoorvoetend toe. Of de eisen van de gemeente Bergen over de supermarktlocaties rechtmatig zijn wordt beoordeeld door de Raad van State. De uitspraak volgt over zes tot twaalf weken.
Pin It
Bekeken: 1040x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/