De jongeman uit Bergen die op 29 augustus 2020 in Egmond aan Zee een plaatsgenoot met een afgebroken glas toetakelde, komt er vanaf met een 240 uur taakstraf en één dag celstraf. De overige 119 dagen celstraf zijn voorwaardelijk, zodat zijn rehabilitatie niet wordt verstoord. Daarnaast moet hij het slachtoffer, dat blijvend een groot litteken in zijn gezicht heeft, rond 725 euro betalen voor medische kosten en 2.500 euro voor immateriële schade, inclusief wettelijke rente vanaf de dag van het incident.

In de nacht van vrijdag 28 augustus op zaterdag ontstond er bij de Zuiderstraat ruzie tussen de toen 19-jarige dader en het 29-jarige slachtoffer. De jongeman verwondde zijn plaatsgenoot met een afgebroken glas aan zijn arm en hoofd. Het slachtoffer liep onder andere een diepe snijwond van rond 8 centimeter naast zijn rechteroog op, waarvan het litteken goed zichtbaar blijft. Een paar dagen later meldde de verdachte zich bij de politie.

Na de rechtszaak ging de verdachte in hoger beroep. Volgens zijn advocaat was niet bewezen dat zijn cliënt de verwondingen had veroorzaakt, en dat het kan worden gekwalificeerd als zwaar lichamelijk letsel. Het gerechtshof ging daar niet in mee.

Het hof hield echter wel rekening met persoonlijke omstandigheden. De jonge Bergenaar woont al enige tijd onder begeleiding, krijgt GGZ-behandeling en heeft uitzicht op een fulltime baan. "Om de verdachte niet tegen te werken in zijn – nog prille en voorzichtige – stappen om zijn leven op orde te krijgen, acht het hof de oplegging van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf onwenselijk", is te lezen in het vonnis. Vandaar de maximale taakstrafduur voor zware mishandeling, één dag onvoorwaardelijke celstraf en een proeftijd van drie jaren.
Pin It
Bekeken: 1177x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/