De regionale GroenSpoor Plantestafette is woensdag langs de Tuindorpweg in Bergen gegaan. De buurtvereniging had de gemeente gevraagd om een meer gevarieerde beplanting voor het plantsoen. Een uitstekend project voor de Plantestafette. Jong en oud ging aan de slag, met als resultaat een mooier en fleuriger plantsoen.

Leden van de buurtvereniging en leerlingen van groep 8 van de Matthieu Wiegmanschool kwamen in de school bij elkaar voor een gezellige start. Ineke Wynia van Landschap Noord- Holland vertelde over de plantensoorten voor de border, zoals de blauwbloeiende smeerwortel, een inheemse plant waar vooral hommels dol op zijn. Daarna gaven de leerlingen met de ‘startschop’ het startsein. Ook buurtbewoners staken enthousiast de groene vingers uit de mouwen, waaronder een 90-jarige, die het naar eigen zeggen geweldig vond om met de kinderen samen te werken.

Toen alle planten en struiken in de grond zaten kregen alle deelnemers een zakje biologische bolletjes van Hortus Alkmaar mee naar huis.
Pin It
Bekeken: 735x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/