De Boominspecteurs zijn vorige week in gemeente Bergen begonnen met een periodieke boomveiligheidscontrole. In drie à vier weken tijd worden 9.000 bomen onder de loep genomen.

Aan de hand van de controle worden de bomen in één van drie categorieën geplaatst: bomen zonder problemen, attentieboom en risicoboom. Bomen in de eerste categorie worden over drie jaar pas weer gecontroleerd. Attentiebomen hebben bijvoorbeeld schimmel of houtrot, maar het is niet ernstig. Ze krijgen de nodige aandacht en worden jaarlijks gemonitord.

Risicobomen vormen een gevaar voor mensen en/of verkeer en krijgen de nodige verzorging, waarna ze weer één of twee categorieën hoger worden genoteerd. Is er teveel schade, dan zal een kapvergunning worden aangevraagd. Bij acuut gevaar wordt snel gekapt met een noodkapvergunning. Het normale vergunning laat doorgaans acht weken op zich wachten en dan vindt de daadwerkelijke kap drie tot vier maanden later plaats.
Pin It
Bekeken: 1111x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/