Het aantal verkeersdoden en -gewonden in het werkgebied van Politie Alkmaar-Duinstreek is dit jaar "extreem" veel hoger dan in 2021. In de gemeenten Alkmaar, Bergen, Heiloo en Castricum waren er tot 26 oktober al veel meer ongevallen met letsel dan in heel 2021. Erger nog is dat er veertien verkeersdoden vielen.

Het aantal verkeersongevallen waar Politie Alkmaar-Duinstreek bij werd ingeschakeld is dit jaar een stuk lager. Tot woensdag, de 299ste dag van het jaar, stond de teller op 628 tegenover 897 afgehandelde ongevallen in 2021. En toch vielen er al veel meer gewonden in het verkeer. Vorig jaar waren er 293 verkeersongevallen waarbij zeker één persoon gewond raakte, dit jaar zijn het er al 338. Dertien aanrijdingen zorgden voor veertien verkeersdoden. Vorig jaar waren dat er drie.

Bovendien is bij de ongelukken totaal 100 keer proces-verbaal opgesteld vanwege verkeersovertredingen, terwijl de politie-eenheid er vorig jaar 81 naar het Openbaar Ministerie stuurde.

"Er zijn een aantal gebieden die hier bij ons uit springen en die zullen de komende periode van ons ook de nodige aandacht krijgen", vult de politie aan op Instagram. "De oorzaak is niet altijd te achterhalen maar het lijkt er op dat afleiding een zeer belangrijke oorzaak is van deze aanrijdingen. Afleiding is het bezig zijn met een telefoon en vele andere zaken die je niet tijdens het rijden moet doen. Wij bekeuren in ons gebied bijna 1.500 mensen per jaar die bezig zijn met hun telefoon! Ook collega's van Verkeerspolitie Noord-Holland bekeuren heel veel in ons gebied! Wat wij de komende tijd aan deze hoge cijfers gaan doen, leest u hier binnenkort."
Pin It
Bekeken: 2149x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/