Door wind, zand en zout is het landschap rond Egmond aan Zee geen vruchtbare zone voor planten en bomen. Vooral in het hoger gelegen Plan Zuid, waar ook het lage grondwater de groei bemoeilijkt. Vereniging Dorpsbelangen Egmond ‘Parel' aan Zee vroeg de gemeente iets te doen aan de "soms wel heel armetierige beplanting". De gemeente gaf gehoor en heeft samen met de vereniging een vergroeningsplan opgesteld. Donderdag 27 oktober wordt het plan getoond tijdens een inloopbijeenkomst.

De vereniging vroeg tijdens de inspraakperiode voor het nieuwe groenbeleidsplan van de gemeente om ‘de Zuid’ als eerste wijk te vergroenen, en nog dit jaar in de Eisenhowerstraat van start te gaan. Daarop is in het voorjaar met groenexperts, medewerkers van de gemeentewerf en enkele wijkbewoners een wandeling gemaakt om de mogelijkheden te bespreken. De groenexperts hebben hun best gedaan om bomen- en plantensoorten uit te zoeken die geschikt zijn. Zo doen bomen met harde en/of grijze bladeren het relatief goed aan de kust, net als typische duinvegetatie als duindoorn, abeel en helm.

Het plan voor de Zuid maakt de wijk niet alleen mooier, maar ook beter bestand tegen klimaatverandering en extreem weer. Egmond aan Zee kent veel verharding. Een deel zal worden gewipt om plaats te maken voor groen.

De inloopbijeenkomst is van 16:00 en 20:00 uur op de gemeentewerf aan de P. Schotsmanstraat. Het ontwerp is te vinden op de pagina 'plannen en projecten in de Egmonden' en per mail op te vragen. Naar aanleiding van inbreng wordt het plan mogelijk nog gefinetuned. De uitvoering start nog dit najaar.
Pin It
Bekeken: 862x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/