De voorbereidingen voor de twee woningbouwprojecten aan het Plein in Bergen moeten op last van de Raad van State worden gepauzeerd. De Raad verwacht dat de omgevingsvergunningen van de gemeente geen stand zullen houden tegen de bezwaren, die zijn ingediend door de eigenaren van twee naastgelegen panden en hun zoon, exploitant van het restaurant naast een van de percelen. De bezwaarmakers riepen de Raad op om de voorbereidingen te schorsen zolang de bodemprocedure loopt.

Bot Bouw Initiatief wil snel beginnen met de bouw van twee panden aan de noordzijde van het Plein. Het ene ontwerp bestaat uit 20 appartementen, detailhandel met horeca en een ondergrondse parkeergarage met 46 parkeerplekken. Het andere bestaat uit negen appartementen en horeca. Op 5 mei verleende gemeente Bergen omgevingsvergunningen om af te wijken van het bestemmingsplan 'Bergen Centrum'. Zo heeft niet het hele perceel een woonfunctie en wordt er hoger en op een groter vlak gebouwd dan het bestemmingsplan toestaat.

Volgens de bezwaarmakers kleven er procedurele en inhoudelijke gebreken aan de vergunningen die evengoed zijn verleend. Voor bouwplannen met meer dan dertien woningen is in gemeente Bergen sinds 2020 een verklaring van geen bezwaar van de gemeenteraad vereist. Bot Bouw en het college hebben deze regel volgens de bezwaarmakers omzeild door de bouwprojecten gescheiden te behandelen, terwijl ze één geheel gezien vormen met 29 woningen. Immers, het tekort aan sociale woningen en parkeerplekken in het kleinere project wordt gecompenseerd in en onder het grote L-vormige pand. Bovendien zouden de zeven woningen van de te slopen Bakemaflat niet afgetrokken mogen worden van de 20 in het grote project om precies op dertien uit te komen. Het is vooral het kleinere appartementencomplex waarvoor de Bakemaflat plaats maakt.

De Raad van State dicht het bezwaar realistische kansen toe, en dus dat de gemeenteraad alsnog toestemming moet geven. En of die verklaring van geen bezwaar er dan komt is ook nog maar de vraag.
Pin It
Bekeken: 1322x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/