Het Openbaar Ministerie én Eric van H gaan niet in hoger beroep tegen de veroordeling van de Bergense oud-topambtenaar. Van H. stond terecht wegens corruptie. Hij kreeg in september een taakstraf van 200 uur opgelegd en moet ruim 35.000 euro aan onwettige verdiensten aan de staat betalen.

Als ambtenaar van de gemeente Bergen was Van H. jarenlang verantwoordelijk voor grote bouwprojecten. Zo was hij betrokken bij onder meer de herinrichting van het centrum, de locatie van de fuserende voetbalclubs in Egmond en bij de ontwikkeling van een sporthal in Egmond aan Zee.

Volgens de rechter heeft Van H. zich tussen 2006 en 2018 laten omkopen door een projectontwikkelaar. Hij kreeg gunstige rentevoorwaarden voor een lening van 165.000 euro voor de aankoop van een woning in Julianadorp. Hoewel hijzelf de lening als 'privékwestie' beschouwt, gaat het volgens justitie en rechter om een gift die in strijd is met zijn ambtsplicht.
Pin It
Bekeken: 986x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/