Donderdag werd een bijzondere raadsvergadering gehouden in gemeente Bergen. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, klasgenoten en haar voetbalteam werd Sophia Mourão Bakker geïnstalleerd als kinderburgemeester. Ze nam het stokje over van Thomas Meereboer die bij zijn afscheid een jeugdlintje van gemeente Bergen ontving.

Burgemeester Lars Voskuil had mooie woorden voor zijn vertrekkende ‘collega’ Thomas:  "Ik zou uren kunnen vertellen over wat we samen beleefd en gedaan hebben. Onze oldtimerritjes op Koningsdag, onze hamburgermeestersoverleggen, waarbij we samen de wereld en de stand van de gemeente doornamen. Waar het op neerkomt is dat ik het een absoluut voorrecht gevonden heb om samen met jou het burgemeesterschap te ontwikkelen en in te vullen. Dank hiervoor."

Ook voor de 11-jarige Sophia had de burgemeester mooie woorden: "De gemeenteraad heeft ingestemd met jouw benoeming. Er waren veel goede kandidaten tijdens de sollicitatieprocedure. Maar de selectiecommissies hebben unaniem voor jou gekozen omdat ze onder de indruk waren van je ideeën, je enthousiasme en je vrolijkheid."

Na de formele wisseling van de wacht werd Thomas verrast met een jeugdlintje uit handen van zijn kersverse opvolger Sophia. Op 4 maart 2021 werd de toen 11-jarige Thomas de allereerste kinderburgemeester van Bergen. Hij diende meer dan één termijn, maar met zijn overstap naar het voortgezet onderwijs kwam er uiteindelijk een einde aan zijn periode. Thomas diende in een uitzonderlijke tijd, met nog de gevolgen en naweeën van de coronacrisis. Het college heeft veel waardering voor zijn optreden, waarbij hij kinderen en andere inwoners een hart onder de riem wist te steken.

Tijdens de raadsvergadering werd ook Annelies Anema geïnstalleerd, maar dan als VVD-commissielid.
Pin It
Bekeken: 839x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/