Rolcontainers in gemeente Bergen worden volgende week voor de laatste keer gereinigd. De gemeenteraad heeft besloten deze dienst niet voort te zetten. Tijdens een marktverkenning is geen passende opvolger gevonden voor het schoonmaakbedrijf dat er vorig jaar mee besloot te stoppen. Niet alleen komt de dienstverlening van andere schoonmaakbedrijven niet overeen, ook de prijzen zijn flink gestegen. Inwoners die hun kliko's willen laten reinigen kunnen zelf een reinigingsdienst inhuren.

Het is een tijd onzeker geweest of de dienstverlening voor 2022 geregeld kon worden; vanwege de beperkte vraag zijn er weinig bedrijven die rolcontainers reinigen. Daarnaast zijn de prijzen rond 40 procent gestegen, doordat schoonmaakbedrijven de hoge energiekosten doorberekenen. Bovendien betalen alle huishoudens, terwijl een aantal geen kliko's heeft, en hoeven bewoners niet duurder uit te zijn als zelf af en toe een schoonmaakbedrijf inhuren.

Wethouder Ernest Briët: “Door de fikse prijsstijging vinden we het niet houdbaar alle inwoners – ook hen die er niet aan hechten of in het geheel geen rolcontainers hebben – te laten meebetalen aan de reiniging. Voor inwoners die de containerreiniging graag willen voorzetten biedt de markt voldoende opties. Zo houden we voor iedereen de afvalinzameling betaalbaar.”
Pin It
Bekeken: 1106x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/