Donderdag 29 september organiseert Bibliotheek Kennemerwaard samen met de Culturele Apotheek de nieuwe activiteit 'Samenlezen' in de Bergense bieb. Een leerzame activiteit die de fantasie prikkelt en mensen op een bijzondere manier bij elkaar brengt.

Tijdens de bijeenkomsten worden nauwkeurig geselecteerde teksten uit de wereldliteratuur gezamenlijk hardop gelezen en daarna besproken. Een getrainde vrijwilliger van de Culturele Apotheek begeleidt het gesprek en laat de deelnemers reageren op een passage uit een roman, een kort verhaal of een gedicht. Bij Samenlezen draait alles om de verbinding tussen literatuur en het dagelijkse leven. Herinneringen, associaties, emoties en filosofische gedachten passeren de revue en zorgen voor de mooiste gesprekken.

Wetenschappers van de Universiteit van Liverpool beschrijven het effect van samenlezen als 'een ongeprogrammeerde therapeutische interventie' die mensen nieuwe energie en levensvreugde kan geven.

Vanaf 29 september is er iedere twee weken van 10:30 tot 11:30 uur samenlezen in de bibliotheek in Bergen. De activiteit is gratis. Aanmelden via bknw.nl/agenda.
Pin It
Bekeken: 1209x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/