In oktober en november laat PWN weer regulier kap- en snoeiwerk uitvoeren in het Noordhollands Duinreservaat. Op dit moment wordt gekeken naar welke bomen in aanmerking komen.

In de herfst en winter stormt het steeds vaker, met mogelijk schade aan bomen tot gevolg. Om ervoor te zorgen dat mensen geen gevaar lopen, voert PWN elk jaar systematisch boomveiligheidscontroles uit in het duinreservaat. De methode heet Visual Tree Assessment. Bomen die niet door de keuring komen, krijgen een oranje kruis. Deze bomen zijn in ieder geval deelsverzwakt, dood of hol. Zijn ze niet te redden, dan worden ze omgezaagd of omgeduwd. Anders worden de dode of zwakke delen gesnoeid.

Boswachter Paul van der Linden: "Ik ben veel in het duingebied en zie bezoekers vaak terugkomen en genieten van dit mooie landschap. Het controleren van bomen is een belangrijke taak voor PWN, maar het is ook belangrijk dat bezoekers zelf ook goed blijven uitkijken. Met controles kunnen we helaas niet voorkomen dat er bijvoorbeeld door een hevige storm takken uit de bomen vallen. Blijf zelf dus ook alert.”
Pin It
Bekeken: 1037x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/