De Nationale Spoorwegen hebben dinsdag een nieuw bod gedaan aan FNV Spoor, VVMC en CNV, maar de vakbonden gaan morgen evengoed staken. De NS zorgt voor treinen op het traject Utrecht Centraal – Amsterdam Zuid – Schiphol Airport, maar in de rest van het land is geen treinverkeer mogelijk.

"De acties zijn weliswaar regionaal, maar het actiegebied is nu groter en onze treinen en collega’s rijden door heel Nederland", laat de NS weten. "Kijkend naar alle opties en de ervaringen van de vorige stakingsdagen zien we geen mogelijkheid om op een verantwoorde, betrouwbare en veilige manier een dienstregeling te rijden. Dit betekent dat er helaas morgen 9 september de hele dag geen NS-treinen kunnen rijden in Nederland."

"We vinden het buitengewoon vervelend dat u opnieuw zoveel last heeft van de impact van de acties", vervolgt de NS richting gedupeerde reizigers. "Temeer omdat we de vakbonden afgelopen dinsdag een nieuw bod hebben gedaan en uitgenodigd om het gesprek hierover te hervatten. De vakbonden hebben deze uitnodiging inmiddels geaccepteerd. Voor reizigers die geraakt worden door de staking is de stakingsregeling van toepassing."
Pin It
Bekeken: 2884x
https://ee.itk.ac.id/data/