Op initiatief van ondernemersstichting Duindorp Schoorl is hard gewerkt aan een de oprichting van een Bedrijven Investeringszone (BIZ) in Duindorp Schoorl. Het college is 'gecharmeerd' van het BIZ-plan en ging vorige week akkoord met de bijbehorende verordening. De BIZ-verordening wordt behandeld in de raadscommissie van 29 september en in de raadsvergadering van 13 oktober.

Ondernemer Pelle Nijdam: “In Duindorp Schoorl willen we graag gezamenlijk een aantal zaken oppakken, om het gebied ook in de toekomst aantrekkelijk te houden en zelfs hier en daar te verbeteren. Als we dit in de vorm van een BIZ doen, dan doet iedereen mee en zijn we ook een natuurlijke gesprekspartner voor de omgeving en de gemeente". Het plan is dat ondernemers jaarlijks enkele honderden euro's inleggen bijvoorbeeld voor promotie of de openbare inrichting rond hun bedrijven. Binnen de gemeente heeft Egmond al een BIZ.

Wethouder Erik Bekkering is blij met de genomen stappen. Hij stelt dat de noodzaak tot samenwerking tussen overheid, inwoners en ondernemers steeds groter wordt om uitdagingen in de verschillende kernen van de gemeente op te lossen. “Een BIZ en versterkte ondernemerscollectieven kunnen daarin een positieve rol vervullen. Als college ondersteunen we de wens van de gezamenlijke ondernemers en stellen daarom aan de raad voor om de BIZ-verordening vast te stellen.”

Als de raad instemt met de verordening, kan de afrondende fase starten. Die bestaat uit een draagvlakmeting onder de circa 120 ondernemers in Duindorp Schoorl binnen het BIZ-gebied. Naar verwachting mogen ze in november stemmen op het BIZ-plan. Wanneer tenminste de helft van de ondernemers een stem uitbrengt en twee derde vóór is, treedt de BIZ Duindorp Schoorl op 1 januari 2023 in werking.
Pin It
Bekeken: 1502x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/