Uit protest tegen geluidsoverlast van motorrijders heeft de Bergense wethouder Erik Bekkering dinsdag namens 70 gemeenten een petitie aan de Tweede Kamer overhandigd. Dat deed hij samen met collega's uit Bloemendaal en Krimpenerwaard. De petitie krijgt bijval van de Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motoren. De federatie van rond 100 bewonersgroepen in 95 gemeenten bood tegelijkertijd een eigen petitie aan.

De Nefom schat dat rond 1,3 miljoen Nederlanders geluids- en milieuoverlast ervaren van recreatieve motorrijders. Ieder jaar wanneer de zomer begint gaan motorrijders bij goed weer massaal de weg op, alleen of in groepen. Zware motoren kunnen behoorlijk ronken. En dan zijn er motorrijders die het leuk vinden om af en toe eens flink gas geven. Dat is van verre nog te horen, en al helemaal als de geluidsdemper is gedemonteerd. Politie Alkmaar - Duinstreek treft bij controle nog wel eens motoren zonder demper. Voorzitter Tony Hardenberg spreekt van 'pure pretherrie'.

In de petitie die gemeenten Bergen, Bloemendaal en Krimpenerwaard aanboden wordt de Tweede Kamer gevraagd om betere handhaving en snelle invoering van een aantal maatregelen, waaronder de invoering van een Apk-keuring en het stellen van harde en meetbare normen met betrekking tot geluidproductie aan motorvoertuigen. De Nefom-petitie zet in op strengere normen en handhaving voor niet alleen geluid, maar ook fijnstof en stikstof.

De vaste commissie Infrastructuur en Waterstaat van de Tweede Kamer heeft overlast van motoren dit najaar op de agenda staan.
Pin It
Bekeken: 1431x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/