In mei 2020 beloofde waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel van Bergen de overlast van brullende motoren aan te pakken. Dat bleek, ondanks de stevige woorden van Rehwinkel aan het adres van de politie, ingewikkelder dan in eerste instantie gedacht. Daarna zocht Bergen steun bij andere gemeenten die vergelijkbare problemen hadden met overlast van motoren en werd een brief aan Eurocommissaris Frans Timmermans geschreven. Veel zichtbaar of hoorbaar effect hebben de inspanningen echter nog niet gehad.

Komende dinsdag wordt daarom de volgende stap gezet en zal wethouder Erik Bekkering samen met samen met de gemeenten Bloemendaal en Krimpenerwaard in Den Haag een petitie aanbieden aan de commissie Infrastructuur en Waterstaat van de Tweede Kamer.

Mogelijke oplossing waar over wordt gesproken zijn het instellen van gebieden waar alleen stillere motoren mogen komen, of de inzet van flitspalen die geen snelheid maar geluid meten. De gezamenlijke gemeenten willen in ieder geval meer mogelijkheden hebben om op de overlast te kunnen handhaven en willen daarom dat Den Haag een aantal maatregelen versneld invoert.
Pin It
Bekeken: 1557x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/